Nieuws – Tandartspraktijk M. Bueninck – Twello

Nieuws

CORONAVIRUS

Het coronavirus is nu ook Nederland. De kans dat je besmet raakt met dit virus is nog steeds klein. Maar het blijft altijd goed om voorzichtig te zijn, ook als je naar de tandarts, mondhygiënist of orthodontist moet.

Goede hygiëne is van belang 

Omdat het virus van mens tot mens overdraagbaar is, blijft goede hygiëne van belang.

  1. Was je handen regelmatig met zeep; ook goed tussen je vingers. Reinigen met desinfecterende gel is ook prima
  2. Nies of hoest in je elleboog of gebruik papieren zakdoekjes en gooi die direct daarna weg
  3. Raak je ogen, mond en neus zo min mogelijk aan

Praktijken zijn gewoon open

Mondzorgpraktijken volgen de richtlijn Infectiepreventie en hoeven op dit moment geen extra voorzorgsmaatregelen te nemen. Ze houden de adviezen van het RIVM nauwlettend in de gaten en handelen ernaar wanneer dat noodzakelijk is. Neem bij vragen contact op met de praktijk.

Wanneer moet je je afspraak afzeggen? 

Voor de inwoners van Noord-Brabant geldt: bij verkoudheidsklachten (hoesten, niezen en verhoging tot 38 graden).

Voor de overige inwoners van Nederland: bij verkoudheidsklachten (hoesten, niezen en verhoging tot 38 graden) EN je daarbij de afgelopen 2 weken in een land/regio geweest bent met geweest waar het coronavirus wijdverspreid is:

– China, Hongkong en Macau

– Singapore

– Zuid-Korea

– Iran

– Italië ten noorden van de lijn Genua, Florence, Acona

 

OF wanneer je de afgelopen 2 weken contact hebt gehad met een patiënt met het coronavirus.

Blijf thuis, ziek uit en zorg dat je anderen niet besmet.

Als je koorts hebt (38 graden en hoger) met daarbij hoesten of kortademigheid, neem dan telefonisch contact op met je huisarts.

Wat kan opvallen in de mondzorgpraktijk?

Heb je een afspraak bij de tandarts? Alle behandelingen kunnen worden uitgevoerd, maar let wel even op de volgende punten:

Hand geven

Misschien geeft de tandarts jou geen hand geeft bij binnenkomst. Niet om onaardig te zijn, maar om de kans op een mogelijke besmetting te beperken. Wil jij hem op jouw beurt niet de hand schudden? Geef dat dan duidelijk aan om misverstanden te voorkomen.

Mondkapjes

Om jou en zichzelf te beschermen draagt de tandarts tijdens de behandeling altijd een mondkapje. Dit mondmasker heeft niets te maken met de recente corona-uitbraak. Overigens zijn er geen mondkapjes bij de tandarts verkrijgbaar voor eigen gebruik. Ze bieden ook geen bescherming tegen het coronavirus.

Waarom wordt mijn afspraak afgezegd? 

Zoals bekend is de levering van beschermingsmiddelen voor mondzorgverleners, zoals mondkapjes, momenteel echter beperkt. Het kan zijn dat je afspraak voor controle of een niet-spoedeisende behandeling om die reden wordt geannuleerd.